11 Temmuz 2013 Perşembe

Tatilimi nasıl geçiriyorum?

 
Tığ işi yapmaya başladım. Küçük kare motifler örüyorum. Annem onları birleştiriveriyor ve ortaya bu güzel yastık yüzü çıkıyor. Canınız sıkılmıyor. Bir şeyler üretiyorsunuz ve bu da sizi mutlu ediyor. Örmesi gerçekten çok kolay. Burada anlatmak isterdim ama daha acemi olduğum için kafanızı karıştırabilirim diye düşündüm ama nasıl yapıldığını anlatan çok güzel bloglar ve siteler var :))


Annem, babam ve ananeme meyveli kek yapıyorum. Bu yukarıda görmüş olduğunuz kek Fantalı kek ve üstüne bahçemizde yetiştirdiğimiz şeftalilerden koydum. Çok beğenildi. Hem şeftalili, hem de Fantalı olması biraz çelişkili geliyor kulağa fakat gerçekten güzel oldu.

 
Yine bahçemizde yetiştirdiğimiz %100 organik kayısılardan lezzetli reçeller yaptık annemle. Kokusunu duymalısınız o kadar güzel kokuyorlar ki...


Akşamüstü çayı için yaptığım kakaolu muffinler. Bunları kendim yaptım. Malzemeleri biraz göz kararı kullandım ama çok güzel oldular. Kullandığım kaplar silikon kek kalıpları. Kullanımı çok rahat. Kekler yapışmadan kolayca çıkıyor kaplardan.

4 yorum:

  1. hamarat kız :)) sen şimdi oradan bana bir muffin ve kayısı reçeli gönderiyorsun felaket canım çekti :) ellerine sağlık..
    Fantalı kek süperdir ama ben şeftaliyi sevmiyorım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :)))

      Şeftali yerine daha farklı meyveler de kullanılabilir tabi :) Bir de reçellisini denemek istiyorum bu kekin. Dener denemez bloguma koyacağım.

      Sil
  2. Yastıktan, kekten muffinden biz de istiyoz (oğluşum ve ben). Yasstıktan özellikle istiyoruz:)))
    Ellerine sağlık ablacım süper görünüyo hepsi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapmaz mıyım ablacım :) Hem minnoşuma yaparım, hem de canım ablama yaparım :) Siz gelin hepsinden yaparım :))))

      Sil